Team YOKUU

Impact maken, dat doen we samen!

Joris, trotse vader van de YOKUU bacteriën

Ik ben Joris, 29 jaar, geboren in Mortsel en uitgeweken naar de stenen jungle: Antwerpen. Al van jongs af aan ben ik geboeid door de kracht en schoonheid van de natuur. Deze is in een stedelijke omgeving nog kostbaarder omdat ze daar zo zeldzaam is. Daar ligt ook net de kiem van YOKUU: de natuur weer in huis halen is voor mij een kinderdroom, maar nu loop ik wat op de zaken vooruit.

Ik besloot om voor bio-ingenieur te studeren en mij te concentreren op een onbekend en daarom ook vaak (onterecht) onbemind aspect van de natuur: microben. Microben krijgen de connotatie ziektes te veroorzaken, maar microben zijn zo veel meer. Ik raakte steeds meer gepassioneerd door de positieve (!) invloed die microben hebben op levende organismen en op hun omgeving.

Zoals Peter Parker na een spinnenbeet in Spider-Man verandert, zo veranderde ik, gebeten door microben, langzaamaan in ‘the.human.microbe’. Onder die naam strijd ik op Instagram voor meer aandacht en zorg voor ons microbioom.

Na mijn studies besloot ik vastberaden die ingeslagen weg te blijven volgen en van microben mijn missie te maken. YOKUU is daarin geen eindpunt maar een logische stap in het herstellen van het evenwicht tussen mens en natuur.

Wat ik droom? Ik droom van TED Talks waarin ik opga in een begeesterende uitleg, die eindigt met een hele zaal die ‘YOKUU’ roept, of toch minstens gebeten is door de goede microben, want ja, die zijn er in overvloed.

Ik nodig jullie graag uit in de wonderwereld van YOKUU, bevolkt door miljoenen goede bacteriën uit de bossen. Welkom!